Sunday, June 5, 2011

De CIBERQuest gaat de zee op!

Alle Europese fietsen die deelnemen aan ROAM zullen via de boot worden verscheept naar Amerika. Als verzamelpunt is gekozen voor Groningen. Daarom vertrekken we op donderdag 2 juni al fietsend naar het hoge noorden. In Eembrugge is de groep compleet en fietsen Maarten, Bert, en ik in noorderlijke richting. Herman heeft zich ook nog bij ons aangesloten maar maakt slechts een rondje en rijdt voor de gezelligheid een stuk mee. De tocht is prachtig, het lijkt wel of geheel nederland aan 't recreƫren geslagen is want wat komen we veel campings, jachthavens, huisjesparken, bootjes en vooral fietsers tegen. Ter hoogte van Giethoorn loopt 't wat minder voorspoedig omdat Bert last van zijn maag krijgt. Na wat pauzeren en wat eten onderweg komen we uiteindelijk rond een uur of 20.00 aan in Groningen na een prachtige tocht.



Vrijdag 3 juni staat in het teken van een tochtje met een groepje ROAM deelnemers. In totaal gaan 5 Nederlanders en een Deen van start op weg naar Bourtange, een oud vestingsplaatsje vlakbij de grens van Duitsland. Wederom een mooie tocht (uitgezet door Wilfred). Eenmaal aangekomen in Bourtange stonden 5 velomobielen opgesteld tussen een aantal terrasjes. Dat zorgde dus voor heel veel aandacht en vragen van de toeristen.  Op vrijdagmiddag kwam Magdalena de spareparts brengen. De fabrikant van onze fietsen (velomobiel.nl) heeft deze keurig voor ons gereed gemaakt. Ze zijn op zaterdag samen met de fietsen in de containers geladen.



Op zaterdag is het tijd om de fietsen in de containers te laden. Omdat ik op vrijdag al terug naar huis ben gereden met Magdalena ben ik blij dat de andere deelnemers de CIBERQuest hebben ingeladen. De fietsen staan vastgesjord op een pallet, omwikkeld door bubbeltjesplastic en ingepakt in een kartonnen doos. Hiermee zijn de fietsen stapelbaar in de container. In totaal worden er 17 fietsen ingepakt in een 20 en een 40 voets container. De containers zullen na de bootreis aankomen in de oostkust van de US en vervolgens via wegtransport naar de westkust (Portland, ons startpunt) worden gebracht.

Onderstaande foto compilatie geeft een beeld van donderdag, vrijdag en zaterdag.

View all

No comments:

Post a Comment